Boicot al segell commemoratiu "Espanya-Israel"

dimecres 30 d'agost de 2006

LA CGT PROTESTA DAVANT L’EMISSIÓ DE 600.000 SEGELLS DE CORREUS EN COMMEMORACIÓ DEL "20 ANIVERSARI DE L’ESTABLIMENT DE RELACIONS DIPLOMÀTIQUES ESPANYA- ISRAEL" CGT DEMANARÀ EL BOICOT A AQUEST SEGELL


Està previst que, a partir del 1 de Setembre del 2006, Correus Espanya posi en circulació 600.000 segells de 0’78 € i amb unes mides de 28’8 X 40’9 mil·límetres, en commemoració del "20 aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques Espanya- Israel".

La CGT ha sol·licitat que Correu-vos paralitzi la seva posada en circulació, en cas contrari demanarem als usuaris del correu que boicotegin aquest segell, no comprant cap d’aquesta commemoració i optant per altres models de segells.

Des de CGT ens hem dirigit al President de Correus, i als Ministeris d’Economia i Hisenda i Foment, mitjançant una carta en la qual exigim es paralitzi la posada en circulació d’aquest segell ja que ens sembla totalment inoportú i fora de lloc que es celebri absolutament res amb l’Estat d’Israel.

El bagatge d’Israel és:

  • Milers de civils assassinats indiscriminadament, entre ells nins.
  • Destrucció de la infrastructura dels palestins i els libanesos.
  • 5.000.000 de refugiats en la zona.
  • Impediment de l’arribada de l’ajuda humanitària a les persones necessitades.
  • Incompliment constant dels Drets Humans.
  • Incompliment del dictamen de la Cort Internacional de Justícia de la Haia perquè derroqui el mur de Cisjordània.
  • Incompliment de les Resolucions de l’ONU.

Per això, si hem de qualificar d’alguna manera la política israeliana, seria la d’un Estat que vulnera els drets humans dels seus veïns, condemnant-los a viure en la pobresa i en la submissió, mitjançant la violència constant.

Per a la CGT queda clar que no s’ha de celebrar absolutament res amb qui té un bagatge tan nefast. Esperam que els directius de Correus no estaran pensant a treure cap segell en commemoració d’Augusto Pinochet, ja que s’acosta l’aniversari del cop d’estat a Xile, el 11 de Setembre del 1973.