17 de novembre: VAGA d’ESTUDIANTS DE LA UIB

Convoca la vaga l’Assemblea de la COmunitat de la UIB i convoca manifestació la CGT-Balears
dilluns 14 de novembre de 2011

L’Assemblea de la Comunitat de la UIB ha acordat convocar la jornada de vaga pel dia 17 de Novembre de 2011 així com també una manifestació pel mateix dia. La CGT-Balears dóna suport a la mobilització dels estudiants de les Illes Balears en defensa de l’educació pública i contra les retallades. És per aquest motiu que us informam que convocam la manifestació pel dia 17 de novembre a les 12h. El punt de partida serà la Plaça del Tub (carrer de l’Institut Balear) i recorrerem el carrer Unió, Rambles, Plaça Weyler, Plaça Joan Carles I, Passeig del Born, Plaça de la Reina, s’Hort del Rei, Guillem Sagrera i Consolat de Mar. Convidam a la població i a la comunitat universitària, així com a tota la comunitat educativa a recolzar la jornada de vaga així com assistir a la manifestació que aquest dia es celebrarà a Palma.

Amb aquests actes reivindicam la educació pública, gratuita i de qualitat. També ens sumam a les mobilitzacions que es desenvoluparan el mateix dia a Catalunya, Andalusia, Madrid, València, entre d’altres.

Adjuntam el manifest de l’Assemblea de la Comunitat de la UIB.

Manifest de Vaga de l’Assemblea de la Comunitat de la UIB

L’assemblea de la comunitat universitària de la UIB, espai participatiu i democràtic, obert a la participació dels totes i tots els estudiants i personal docent, investigador i administratiu de la nostra universitat, hem decidit sumar-nos a la convocatòria de vaga de dia 17 de novembre.

L’actual situació de la educació, no deixa altra alternativa que la mobilització, i és que són molts els motius que ens fan reclamar un nou model d’universitat, un nou model educatiu.

Volem que s’aturin totes les retallades que estan en marxa, que amenacen els serveis dels que gaudim els i les estudiants i posen el perill llocs de feina de treballadors administratius. Parlam de les reduccions d’horaris de biblioteques, la pujada de preus dels bars, l’augment de les taxes, la eliminació de les bicicletes, del bus circular i de la massificació a les aules i als menjadors. Apostam per una educació i investigació de qualitat i al servei de les necessitats socials, no del benefici privat. Exigim una transparència real dels comptes de la UIB, i que els detalls de la seva política econòmica siguin de fàcil accés i comprensió per part de la comunitat.

Conscients de que som davant un problema que va més enllà del nostre centre, fem una crida a la defensa dels serveis públics en general i contra les privatitzacions. Amb la nostra mobilització, a les aules i també al carrer, volem donar una resposta a les retallades, als atacs contra el català, a la pèrdua de drets, en definitiva: a la política antisocial de l’actual Govern.

Així, volem que d’una vegada es reconegui de forma oficial per part de les institucions, la legitimitat de les assemblees d’estudiants com a òrgans representatius i democràtics d’aquests, per sobre del dèficit democràtic del claustre i del consell d’estudiants.

Animam a la mobilització dels nostres companys i companyes de secundària, ja que només amb la unió de tot el sector educatiu aconseguirem el que volem: un ensenyament públic, independent, i al servei de la societat.