El darrer adeu a un gran company

Homenatge a Llorenç Buades

dilluns 13 de juliol de 2015

Enllaç a la web: Article ARA Balears


Llorenç Buades Castell (Bunyola, 1952 - 25 de juny de 2015) fou un destacat sindicalista mallorquí. Ocupà càrrecs de responsabilitat al sindicat CGT i fou dirigent de la Lliga Comunista Revolucionària. Poc abans de la seva mort, s’implicà en la creació de la Candidatura d’Unitat Popular de Palma.

Començà la seva militància en moviments trotskistes arran del seu trasllat a Barcelona al 1974. Allà entrà en contacte amb antics militants de la CNT a una comuna de revolucionaris. Treballà en el sector de la construcció, a Dragados i a Comylsa, on començà a gestar els primers nuclis sindicals de la construcció. A finals de 1975, passà a treballar a Mare Nostrum i allà hi consolidà la cèl·lula sindical de Banca i Assegurances que depenia del PCE.

Fou un important activista social, polític i sindical de Mallorca, participant en diverses entitats com el Comitè Anti-Otan de Mallorca, el Grup d’Acció per la Pau i el Desarmament, la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes. El darrer projecte polític on participà fou el de la fundació de la CUP-Palma.

El passat mes de juny ens deixà a l’edat de 63 anys. Tant per CGT com per moltes altres organitzacions i persones Llorenç era un referent i un gran amic. Per això hem decidit fer-li un homenatge, on hi estau tots i totes convidats.