Prou destrucció de llocs de treball. Salvem la indústria local.

Tornen els acomiadaments a Kalise-Menorquina

Concentració dijous 4 de febrer
dimarts 19 de gener de 2016

No acceptam cap acomiadament a Kalise-Menorquina! Exigim la readmissió dels 7 treballadors acomiadats.


Dia 12 de gener foren acomiadats 7 treballadors de Kalise-Menorquina, que són el 100% dels mecànics i tècnics de fred de la plantilla a les Illes. Kalise-Menorquina, amb un ampli historial d’atacs als treballadors de les Illes i destrucció de teixit industrial, just en acabar un dur ERO que ha suposat tancar la fàbrica de gelats de Mallorca i portat a l’atur a més de 30 treballadors, ha començat el 2016 amb l’acomiadament “per causes objectives” de 7 treballadors, de tota una unitat de treball dins l’empresa, externalitzant de mala manera la feina a una empresa on ni tenen cabuda tots els nostres companys i on veuran limitats els seus drets laborals i salarials.

A això cal afegir que fa un any deu treballadors van ser van ser acomiadats o traspassats a una empresa externa de Repartiment, amb la qual cosa el Grupo Kalise Menorquina es va desprender de l’equip dels seus camions de repartiment.

Per afegitó ho ha fet sense donar temps al delegats sindicals electes a constituir el nou Comitè d’Empresa elegit el passat desembre i en el qual el nostre Sindicat, CGT, tingué la majoria absoluta de representants. Els directius de Kalise-Menorquina han intentat dividir els treballadors, atacant a una unitat de treball, oferint recol·locacions a la meitat dels afectats a canvi de silencis i renuncies de drets. Evidentment sinó actuam amb fermesa tan sols ens queda esperar veure a quí tocarà, als preventistes, a oficines, als repartidors???

La resposta de tota la CGT no pot esser d’altre que exigir la readmissió i demanar a l’empresa que s’assegui amb els legítims representants per a abordar potencials reestructuracions que respectin els drets dels més dèbils. Exigim diàleg i respecte. Per tant convocam a tots els delegats sindicals, afiliats i treballadors de les Illes que es sensibilitzin i solidaritzin amb els nostres companys a la CONCENTRACIÓ que farem el proper DIJOUS 4 de febrer a les 11:00 del matí a la Plaça d’Espanya de Palma.

Així mateix demanam als mitjans de comunicació la màxima difusió de la noticia i la seva assistència a la concentració. Allà mateix es llegirà un comunicat i es farà una roda de Premsa oberta a tots els mitjans. També hem demanat al Conseller de Treball i a la Directora Gerneral de Treball que ens rebi per a explicar de primera ma la situació que es viu a Kalise-Menorquina i demanar que intercedeixi en defensa dels treballadors acomiadats.

Finalment també demanarem reunir-nos amb tots els grups del nostre Parlament perquè, com a legítims representants de tots nosaltres facin seva la nostra causa, que no és d’altra que lluitar per a la justícia labora i social en defensa dels drets de tots els treballadors, de tots els homes i dones que fan feina a les nostres Illes.

Si en toquen un dels nostres, ens toquen a tots!