Ja son molts els mitjans de comunicació que profetitzen una macro fusió d’entitats financeres per després de les pròximes eleccions generals del 20N.

S’especula sobre una primera fase que suposarà l’absorció dels bancs “petits” (Abanca, Bankinter, BMN, Ibercaja, Kutxabank, Liberbank i Unicaja) per part dels sis grans bancs espanyols (Santander, Popular, BBVA, Bankia, Caixabank i Sabadell). Una segona fase consistirà en la fusió de aquests sis bancs en tres únics macro-bancs que dominaran de manera oligàrquica el sistema financer espanyol.

Aquesta concentració del Sector Bancari espanyol ve impulsada pel Govern Espanyol a instàncies de Brusseles, que compta amb un pla que passa per reduir a una dotzena la totalitat dels bancs que operin a l’eurozona. Ara bé, tant el Govern com les pròpies Entitats Financeres estan silenciant aquestes maniobres, ja que aquestes suposen una greu atac a l’ocupació del sector, ja que això pot suposar el tancament d’un milenar d’oficines que afectaria a uns 35.000 empleats de banca, un cost electoral que el govern del PP no es pot permetre.

Seran moltes les negociacions que s’hauran de dur a terme però moltes més les mobilitzacions i manifestacions que s’hauran d’organitzar per evitar que s’atropellin els drets dels treballadors afectats per aquestes macro-fusions salvatges.